Snackbar Kwalitaria Bargeres in Emmen voorlopig dicht vanwege corona

Een medewerker van Kwalitaria in de Emmer wijk Bargeres werd positief getest op corona. Foto: Archief DvhN

Snackbar Kwalitaria in het Emmer winkelcentrum Bargeres is vrijdagavond om zeven uur op slot gedraaid. Een medewerker blijkt corona te hebben. Wanneer het bedrijf weer open gaat, is nog onduidelijk.

De met het virus besmette medewerker ging afgelopen maandag eerder naar huis omdat hij zich niet fit voelde. ,,Nadat hij positief was getest, is er een bron- en contactonderzoek geweest. Hij blijkt afgelopen weekend met veertien collega’s van Kwalitatia Bargeres te hebben samengewerkt’’, zegt eigenaar Michael Schimmel.

De Emmer ondernemer behoort ook tot deze groep. ,,Alle veertien moeten we tot en met aanstaande donderdag in quarantaine. Omdat we op korte termijn onvoldoende personeel over hebben om de klanten adequaat van dienst te kunnen zijn, hebben we besloten om de zaak voorlopig te sluiten.’’

Schimmel runt ook een Kwalitaria in de Emmer wijk Emmerhout. ,,Die kan gewoon open blijven. Elke kwalitaria heeft zijn eigen team’’, verduidelijkt Schimmel. De Emmenaar gaat kijken of hij met een deel van het personeel van de vestiging in Emmerhout de zaak in Bargeres binnen enkele dagen weer kan openen.


Nieuws

Meest gelezen

menu