Snackbar Kwalitaria Bargeres ondanks coronabesmetting weer open dankzij oud-medewerkers

Snackbar Kwalitaria Bargeres is weer open. Foto DvhN

Snackbar Kwalitaria Bargeres in Emmen kan weer open, hoewel de medewerkers nog in quarantaine zitten. Broer Dennis van uitbater Michael Schimmel neemt vanaf zondag een week lang het heft in handen.

Vrijdag moest het cafetaria dicht nadat er bij een medewerker corona was geconstateerd. Hij heeft na zijn besmetting een paar uur gewerkt. Nadat DVHN daar melding van maakte, kreeg Michael Schimmel veel berichtjes van mensen die hem uit de brand willen helpen. „Het leidde er toe dat Dennis, die bedrijfsleider is geweest, flink wat oud-medewerkers heeft verzameld zodat we weer open kunnen. We hebben nu een ploeg met dertien mensen: zes in de keuken, zeven in de bezorging.”

Dennis heeft het er wel druk mee, want hij is nu docent aan het Hondsrug College. „Hij staat overdag voor de klas en ‘s avonds achter de toonbank.”

Zelf heeft Schimmel een test ondergaan, uitslag negatief. „Je weet niet wat je ziet. Ze testen met wel zeven straten, zomaar duizend testen op een dag. Dat mag ook wel eens gezegd worden, het gaat uiterst efficiënt en je wordt goed geholpen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu