Snel internet dorpen rondom Norg

De bewoners van Een, Een-West, Huis ter Heide, Zuidvelde, Westervelde, Peest, Bunne, Winde en delen van Eelde, Peize, Norg, Bakkeveen, Haulerwijk en Zevenhuizen beschikken vanaf medio oktober over snel internet.

Via een bewonersinitiatief, gebundeld in Coöperatie Glasvezel Noord, hebben zij zich laten informeren over de aanleg van een glasvezelnetwerk voor niet alleen snel internet, maar ook scherpere televisiebeelden en telefonie.

Aannemer BAM rondt alle werkzaamheden in deze dorpen medio september af. Bewoners kunnen nog tot 25 augustus een abonnement afsluiten om mee te liften op de collectieve aansluiting. Daarna moeten zij tenminste 1.750 euro betalen voor een aansluiting.

De coöperatie liet eerder weten dat de aangemelde huishoudens half september over de snelle verbinding zouden kunnen beschikken. Doordat er iets misging tijdens de werdkzaamheden is dit met een maand vertraagd.

Coöperatie Glasvezel Noord heeft BAM nu opdracht gegeven om de aanleg van een glasvezelnetwerk in de dorpen Lieveren, Langelo en het noorden van Norg te onderzoeken.

De coöperatie ziet ook kansen om in de dorpen Roderesch, Alteveer, Steenbergen, en een deel van Roden en Nieuw Roden glasvezel aan te leggen. Ook in Altena, Zeijen en omstreken en Donderen wordt campagne gevoerd om bewoners geïnteresseerd te krijgen.

Foto: Coöperatie Glasvezel Noord/Jan Rijnders

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu