Jonge bestuurder in BMW rijdt met 260 kilometer per uur over N33, scheurt tussen auto's door en vlucht voor de politie (bekijk hier de beelden)

De politie heeft zondagmiddag een 20-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze aangehouden, nadat hij met een gemiddelde snelheid van 217 kilometer per uur over de N33 van Assen richting Rolde reed.

In een video van de politie is te zien dat de bestuurder een stopteken krijgt. In de eerste instantie leek de verdachte hier gehoor aan te geven. Vlak voor een afrit naar een tankstation geeft de bestuurder echter een ruk aan het stuur en rijdt hij met hoge snelheid weg.

Inhaalacties met 200 kilometer per uur

Hierop volgde een achtervolging op de N33, waarbij de verdachte met een snelheid tot wel 260 kilometer per uur uit handen van de politie probeerde te blijven. Onderweg werden andere auto’s met meer dan 200 kilometer per uur door het midden ingehaald. Kort daarna haalt de verdachte ook nog een auto in op de afrit naar Rolde.

Richting Rolde gaf de bestuurder alsnog gehoor aan het stopsignaal. De verdachte heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en moet bij het CBR een cursus educatieve maatregel gedrag volgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu