Drentse dierenartsen dringen aan op snellere hulp voor gewonde dieren na wolvenaanval

Dieren lijden vaak onnodig lang als ze gewond raken bij een aanval van een wolf. Drentse dierenartsen dringen daarom aan op snellere hulpverlening.

Een boze schapenhouder dumpte afgelopen najaar dode schapen bij het provinciehuis in Assen. Toch heeft Drenthe volgens dierenarts Bernd Hietberg een voortrekkersrol bij het meedenken over oplossingen voor de wolvenaanvallen op landbouwhuisdieren.

Een boze schapenhouder dumpte afgelopen najaar dode schapen bij het provinciehuis in Assen. Toch heeft Drenthe volgens dierenarts Bernd Hietberg een voortrekkersrol bij het meedenken over oplossingen voor de wolvenaanvallen op landbouwhuisdieren. Foto: Marcel Jurian de Jong

Dierenartsen uit Beilen, Zuidoost Drenthe en Steenwijk drongen hier deze week op aan in een overleg met BIJ12, het uitvoeringsorgaan van de provincies dat belast is met het afhandelen van schade door de wolvenaanvallen. Bernd Hietberg van praktijk Het Drentse Hart stelt dat er nog te veel tijd verloren gaat wanneer een veehouder alarm slaat.

Wonden verzorgen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's