Soap rond kunstwerk Mannes is volgens gemeente Assen bijna opgelost. 'Het ziet ernaar uit dat de partijen er met elkaar uit gaan komen'

Het heeft er volgens de gemeente Assen alle schijn van dat de soap Mannes toch nog tot een goed einde komt. Een compromis tussen de vijf betrokken partijen over de 90.000 euro herstelkosten van het beeld voor het station hangt in de lucht.

De gemeente liet Mannes eind 2020 wegtakelen voor groot onderhoud om te voorkomen dat het kunstwerk vroegtijdig als brandhout zou eindigen.

De gemeente liet Mannes eind 2020 wegtakelen voor groot onderhoud om te voorkomen dat het kunstwerk vroegtijdig als brandhout zou eindigen. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Daarvoor is wel meer tijd nodig. De vijf betrokken partijen vragen de rechter in Rotterdam daarom de procedure aan te houden. Extra tijd is nodig om een formele vaststellingsovereenkomst op te stellen, met daarin afspraken over het betalen van de herstelkosten aan de gemeente Assen. Andere voorwaarde is dat de burgemeester en wethouders van Assen ook akkoord gaan met het voorstel.

Assen betaalt 20.000 euro