Sociaal Oosterhesselen boos op Coevorden

De gemeente Coevorden schendt de toezegging dat er nog geen bouwwerkzaamheden aan het geplande asielzoekerscentrum (azc) op De Klencke in Oosterhesselen zullen gebeuren.

Dat stelt de actiegroep Sociaal Oosterhesselen, die tegen de komst van het azc is. De actiegroep reageert op een brief van pandeigenaar New Village Hotel aan omwonenden van het complex, waarin het bedrijf aankondigt alvast achterstallig onderhoud aan het hoofdgebouw te willen wegwerken.

Ook wil de onderneming het gras maaien en alvast een bouwhek rond het terrein plaatsen. Dat druist volgens Sociaal Oosterhesselen in tegen de toezegging van de gemeente dat er geen (ver)bouwwerkzaamheden plaatsvinden zolang er geen besluit is genomen over de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Volgens een gemeentewoordvoerster gaat het slechts om kleine, voorbereidende werkzaamheden. ,,Wij kunnen een eigenaar ook niet verbieden om aan zijn eigendom te werken. Als er straks een besluit ligt, begint de bezwaarprocedure. Ook dan kan de eigenaar - op eigen risico - alvast beginnen met verbouwen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu