Spandoek bij coronateststraat van Gert Jan Kreeft aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen is voor de vierde keer gestolen. ‘Wat hebben ze eraan? Helemaal niks’

Voor de vierde keer is een van de spandoeken van de teststraat Veloxlabs aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen gestolen. Ondernemer Gert Jan Kreeft snapt er niks van. ,,Wat hebben ze eraan? Helemaal niks.”

Spandoek bij coronateststraat van Gert Jan Kreeft aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen is voor de vierde keer gestolen.

Spandoek bij coronateststraat van Gert Jan Kreeft aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen is voor de vierde keer gestolen. Foto: Gert Jan Kreeft

Deze keer ging het om het spandoek met de tekst ‘Je vakantie begint hier’ voor de gratis vakantietesten vanuit de overheid (testenvoorjereis.nl).

Kreeft ziet het al voor zich: de dieven die met een knipmesje de tiewraps doorknippen en het doek dan opvouwen op het fietspad. „Het is wel apart. Aan de Griendtsveenweg is het dag en nacht hartstikke druk. Ik heb de omgeving deze week nog uitgekamd, maar het doek is nergens te vinden. Het spandoek is net zo groot als het bouwhek. Dat betekent dat ze het dubbel moeten vouwen of oprollen en nog mee moeten nemen op de fiets. Het is een enorm ding.”

Regels

Kreeft vindt het een bijzondere wereld. „Er zijn veel mensen die niet gediend zijn van de regels vanuit de overheid. Daarom worden deze doeken meegenomen.

Kreeft heeft sinds november vorig jaar de teststraat in Hoogeveen. Rare dingen heeft hij verder ook nog niet meegemaakt. „Ja, ze eten wel eens een hamburgertje onder de tent die ’s nachts blijft staan. Zolang het daarbij blijft, vind ik het prima. Nu eerst sparen voor een nieuw spandoek”, vertelt hij met een knipoog.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu