Spandoek boven A28: Circuit Zandvoort via hoofdingang TT Circuit Assen

'Assen' ging een een spandoek boven de A28, ter hoogte van de afslag naar het TT Circuit. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het verkeer op de A28 bij Assen ziet maandagochtend een groot spandoek hangen ter hoogte van de afslag naar het TT Circuit.

Het gaat om een ludieke actie van noordelijke ondernemers. Zij willen dat niet in Zandvoort maar in Assen Formule 1 races worden gereden.

Maar één geschikt circuit

De bij de actie betrokken ondernemers vinden dat in Nederland maar één circuit geschikt is voor de Formule 1. ,,En dat is TT Circuit in Assen. Het circuit heeft een enorm rijke geschiedenis in de motorsport, is goed bereikbaar, heeft voldoende tribunes en alle accommodatie voor een F1 circus'', stellen ze.

Klip en klaar

Voor de ondernemers is klip en klaar dat het Assen over een geweldige baan beschikt die zowel voor motoren als voor Formule 1 auto's geschikt is. ,,Om Zandvoort toch een mooie plek in de F1 te gunnen, hebben we boven de A28 een spandoek opgehangen bij de afrit naar het TT Circuit'', verklaren ze hun actie.

Die is vooral bedoeld als knipoog en om steun uit te spreken voor de pogingen om de Formule 1 naar Assen te krijgen, zo benadrukken de ondernemers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu