Spar-supermarkt in Schoonebeek gaat dicht

Spar-supermarkt in Schoonebeek sluit. ANP

De Spar-supermarkt in het centrum van Schoonebeek gaat dicht. De omzetten van de anderhalf jaar geleden geopende winkel blijven ver achter bij de verwachtingen.

Geld toeleggen

,,De omzet is nog geen vijftig procent van waar we op hadden gerekend'', zegt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur van Spar. ,,Op deze winkel moeten we nu heel veel geld toeleggen en de prognoses zien er ook niet goed uit. Dan rest er weinig anders dan de winkel te sluiten. Zaterdag is de laatste dag waarop deze supermarkt open is.''

De Spar vestigde zich anderhalf jaar geleden in het voormalige pand van de Coop in Schoonebeek. De Coop bleef in het oliedorp en betrok op haar beurt het voormalige pand van supermarkt C1000. ,,De koopstromen ontwikkelden zich anders dan wij hadden ingeschat. Opvallend veel Schoonebekers blijken hun boodschappen te doen in andere plaatsen dan Schoonebeek. De prijs speelt hierbij een belangrijke rol'', zegt Kranendonk.

Eén supermarkt

De Spar-winkel werd gerund door Gradus en Jolanda Robben. De Spar-directeur verwijt hen niets. ,,Zij hebben keihard gewerkt en hun uiterste best gedaan. Maar helaas zonder het gewenste resultaat.'' Het echtpaar Robben gaat aan de slag in een andere Spar-supermarkt in de regio. In totaal zijn er bijna 240 Spar-winkels in ons land. Na de sluiting van de Spar in Schoonebeek houdt het oliedorp nog één supermarkt over: de al genoemde Coop.

Albert Doezeman, voorzitter van Dorpsbelangen, betreurt de sluiting van de Spar. ,,Het betekent meer leegstaande winkelruimte en verlies van werkgelegenheid.'' Uit een eind vorig jaar gehouden enquête bleek dat 57 procent van de Schoonebekers de levensmiddelen in het eigen dorp koopt. ,,Of dat veel of weinig is, weet ik eerlijk gezegd niet'', zegt Doezeman.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu