Speciaal wandel-, fiets- en ruiterpad verbindt Coevorden en Groningen, om in 2022 samen de zege op Bommen Berend te vieren

 ,,Wel even netjes schrijven burgemeester, zoals je dat bij mij hebt geleerd’’, maant schoolmeester Mijndert van der Thijnen (links) Bert Bouwmeester (rechts). Generaal Carl von Rabenhaupt kijkt toe.

,,Wel even netjes schrijven burgemeester, zoals je dat bij mij hebt geleerd’’, maant schoolmeester Mijndert van der Thijnen (links) Bert Bouwmeester (rechts). Generaal Carl von Rabenhaupt kijkt toe. Foto: DvhN

Er komt een wandel-, fiets- en ruiterpad om Coevorden en Groningen met elkaar te verbinden. Het is een van de plannen voor de viering van 350 jaar bevrijding van Bommen Berend.

In rampjaar 1672 werden Coevorden en Groningen ontzet van de bisschop van Münster, beter bekend als Bommen Berend. Dat gebeurde onder leiding van generaal Carl von Rabenhaupt. Beide steden willen in het jubileumjaar 2022 gezamenlijk uitpakken om de bevrijding te vieren. Woensdag werd daartoe in het Kasteel van Coevorden een intentieverklaring ondertekend.

Knooppunten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's