Speelbos Pesse komend voorjaar weer open

Eigenaar Edward Doorten van kinderspeelbos Green Edge in Pesse wil het bos komend voorjaar weer openen. Vorige week werd het speelbos gesloten op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De toestellen in het bos waren niet gekeurd op veiligheid. In een reactie op de sluiting stelt Doorten er nooit bij te hebben stilgestaan dat een speelbos met natuurlijke elementen en hindernissen ook officieel gekeurd moest worden.

'De wet is de wet'

,,Hoe gevaarlijk is een boomstronk of een klimtouw op 1,5 meter hoogte, met een zachte bosondergrond?", vraagt hij zich af. Toch neemt hij het zekere voor het onzekere. ,,Inmiddels zijn we bezig de elementen waarover twijfel bestaat weg te halen. De wet is de wet en daar willen wij aan voldoen."

Jammer

Doorten wil het Speelbos komend voorjaar opnieuw openen. “Het Speelbos was echt bedoeld om kinderen meer te laten bewegen. En ze buiten, in de natuur, actief te laten zijn. Om kinderen spelenderwijs met de natuur kennis te laten maken. Dat is er voorlopig even niet meer bij. En dat is jammer. Maar volgend voorjaar is alles weer op orde.”

Het nieuwe Speelbos wordt, als het aan de eigenaar ligt: 'mooier, groter en nog veiliger'.

Nieuws

menu