Auto's botsen omdat een vrachtwagen biodiesel op de weg lekt tussen Delfzijl en Emmen. Delen Rondweg Emmen en N362 bij Appingedam tijdelijk dicht

Olie op het wegdek van Rondweg Emmen. Foto: Noordernieuws

Lekkend biodiesel in de vorm van varkensvet uit een vrachtwagen heeft dinsdagochtend tussen Delfzijl en Emmen op de N33 en de N34 voor kilometerslang spekglad wegdek gezorgd.

Het voertuig was afkomstig uit Delfzijl en werd pas in Emmen, ter hoogte van het Getec-terrein, ontdekt. Omstanders melden dat het spoor zou zijn begonnen ter hoogte van de rotonde bij de zeesluizen in Farmsum. Vermoedelijk was de chauffeur vergeten een klep af te sluiten; daardoor lekte er bij elk rem- en stuurpunt vet op de weg.

Kop-staartbotsing in Emmen

Rijkswaterstaat en politie hebben delen van de Rondweg Emmen (N391) en N33 tijdelijk afgesloten. De afrit van de N33 bij Gieten is wel open, maar verkeer wordt aangeraden daar voorzichtig te rijden.

In Appingedam is de N33 in beide richtingen dicht; verkeer kan omrijden via de N360.

De Rondweg Emmen is ter hoogte van de kruising met de Abel Tasmanstraat tijdelijk afgesloten. Op die kruising botsten twee auto’s als gevolg van de gladheid op elkaar.

Bij Gieten wordt het verkeer komende vanuit Veendam omgeleid via Rolde. In Emmen is één doorgaande rijbaan en de afslag richting de Abel Tasmanstraat dicht.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het schoonmaken bij de rotonde in Gieten zeker tot 18.00 uur duren.

Nieuws

menu