Splinter Chabot chat met lezers over zijn boek 'Confettiregen' in derde livestream van Biblionet Drenthe

Splinter Chabot. Foto: Anton Corbijn

Schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot is woensdag 12 mei te gast in het derde livestream interview van Biblionet Drenthe.

Matijs Lips uit Beilen - in 2018 uitgeroepen tot beste docent Nederlands - interviewt Chabot over zijn begin vorig jaar verschenen debuutroman Confettiregen .

De docent gaat met de auteur in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’, terwijl leerlingen van Volta Beilen via een onlineverbinding vragen over het boek aan Splinter stellen. Ook het publiek thuis kan meechatten.

Wie is Splinter Chabot?

Splinter - zoon van schrijver Bart Chabot en twee jaar geleden verkozen tot ‘Best Dressed Man’ door Esquire - startte onlangs bij AVROTROS met zijn eigen talkshow SPLINTR!. Van 2017 tot 2019 was hij landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Begin 2020 verscheen Confettiregen , een verhaal over een jongen en zijn worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Eind 2020 verscheen Roze Brieven - een bundeling van bijzondere reacties die hij ontving na de verschijning van Confettiregen .

Dit jaar is hij één van de drie schrijvers van 3PAK , het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren in september.

Meekijken via het YouTube kanaal van Biblionet Drenthe

Het interview is op 12 mei vanaf 19.30 uur via het YouTube-kanaal van Biblionet Drenthe te zien. Via dat kanaal zijn ook de vorige twee interviews terug te kijken met Pauline Broekema en Eva Meijer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu