Sporten en spelen met water tijdens bloedhete tiende editie van Alles Kids-festival in Emmen

Kinderen leren op het Alles Kids-festival van de brandweer hoe een brandslag werkt. Foto: Jan Anninga

Na twee jaar is het Alles Kids-festival terug in het centrum van Emmen. Het hele weekend kunnen kinderen weer sporten, spelen en dansen tijdens de tiende editie van het evenement.

De temperatuur tikt zaterdag de dertig graden aan, maar het lijkt de tientallen spelende kinderen op het jaarlijkse Alles Kids-festival in het centrum van Emmen niet te deren. Overal in de binnenstad staan springkussens, klinkt er muziek en kunnen kinderen sporten beoefenen, zoals tennis en voetbal. Voor de nodige verkoeling was er ook water om in te spelen.

‘Kinderen moeten kind kunnen zijn’

Zo’n 70 bedrijven en organisaties staan met attracties, muziek of sporten in de stad om de aanwezige kinderen te vermaken. Belangrijk, vindt Albert Jan Benjamins, bestuurslid van Stichting Alles Kids in Drenthe. Want kinderen moeten volgens hem ‘gewoon kind’ kunnen zijn.

Maar dat kan toch altijd? „Dat zou je denken, hè? Maar er zijn veel zorgen in de wereld. Soms ook bij papa en mama thuis, in de buurt of is er geen geld om leuke dingen te doen. Hier kunnen kinderen gewoon een hele dag gratis genieten.”

Het organiseren van het festival had twee jaar na corona wel wat voeten in de aarde, zegt Benjamins. „Gelukkig hebben wij voldoende vrijwilligers, maar wij merkten wel dat bedrijven moeizaam ‘ja’ zeggen tegen een samenwerking op dit festival, omdat ze weten dat ze eigenlijk de mensen niet hebben.”

Toch is het festival wat Benjamins betreft zaterdag al geslaagd. „Het is warm, het is fantastisch, en iedereen is blij.”

Nieuws

menu