Sporthal De Marsch en schoolgebouw De Kooi in Eelde nog dit jaar tegen de vlakte

Schoolgebouw De Kooi gaat op termijn tegen de vlakte, maar blijft nog even staan voor het geval er vanwege de coronacrisis extra ruimte nodig is. Foto: DvhN

Het doek valt nog dit jaar definitief voor Sporthal De Marsch in Eelde. Ook gymzaal De Kooi en het schoolgebouw De Kooi gaan tegen de vlakte.

De slopershamer treft nog niet direct het school- en gymnastiekgebouw aan de Kooistukken, die leeg staan sinds obs De Westerburcht het nieuwe pand aan de Jan Steenweg betrok. De gemeente houdt de gebouwen nog even achter de hand voor het geval er vanwege de coronacrisis nog extra schoolruimte nodig is.

Dinsdag bleek dat basisscholen na de meivakantie weer open mogen, met allerlei restricties om besmetting te voorkomen. „Het is echter nog prematuur om te zeggen of we dat nodig hebben, we zijn met de scholen druk in overleg hoe we het onderwijs verder gaan inrichten”, zegt wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie).

Mogelijk padelbanen op locatie De Marsch

De gemeente denkt volgens De Graaf hard na over een nieuwe bestemming voor de locatie De Marsch. Die is vrijgekomen na de komst van de nieuwe dubbele sporthal in nieuwbouwwijk Groote Veen. „Het zou een opbouwlocatie kunnen worden voor het bloemencorso, ook zijn er plannen om er padelbanen aan te leggen. Padel is een mix tussen tennis en squash. Tenslotte zou er parkeerruimte kunnen komen.” De wethouder hoopt hierover nog dit jaar duidelijkheid te verschaffen.

Hoewel de Marsch een mooi plekje in het dorp vormt, is die volgens De Graaf minder geschikt voor woningbouw, gezien de nabijheid van sportvoorzieningen en de geluidscontouren. Op de locatie van De Kooi zijn wel huizen gepland.

Aanbesteding

Bork Sloopwerken bv uit Stuifzand gaat de klus klaren. Het bedrijf is bij een aanbesteding als beste uit de bus gekomen. De kosten bedragen 178.000 euro, een meevaller, want de gemeente raamde die op 310.000 euro. Volgens de gemeente is het goedkoper om de gebouwen te slopen dan in leegstandsbeheer te geven.

Nieuws

Meest gelezen

menu