Staatsbosbeheer lacht mee om oudejaarsstunt Tied Zat

Staatsbosbeheer neemt de stunt van oudejaarsvereniging Tied Zat uit Zorgvlied sportief op. ,,We vinden het een leuke en ludieke actie’’, zegt Jorien Bakker, woordvoerder van Staatsbosbeheer.

De oudejaarsvereniging had de zogenaamde fluisterschotel bij het Melkwegpad in Hooghalen als oudejaarsstunt vervangen door een satellietschotel waarmee je televisie kunt ontvangen. Tied Zat wilde daarmee aandacht vragen voor de slechte bereikbaarheid van mobiele telefoons in sommige delen van Drenthe.

Graszaad

Aan het Melkwegpad, vlakbij het voormalige Kamp Westerbork, staan twee fluisterschotels zo’n vijftig meter van elkaar af. Door voor een van beide schotels te staan, kan je praten met de persoon die voor de andere staat. ,,We willen hem daarom graag zo snel mogelijk terug’’, zegt Bakker. ,,Er zijn veel mensen die er gebruik van maken.’’

Luuk Smink, secretaris van de oudejaarsvereniging, is blij dat Staatsbosbeheer het sportief opneemt. ,,Al had ik dat wel verwacht. In het Noorden zijn ze wel wat gewend met oudejaarsstunts.’’ Smink zegt dat ze zaterdag de schotel terugplaatsen en zodra dat kan de beschadigde grasmat herstellen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu