Stadsgravures vertellen over het rijke verleden van Coevorden: van De Goedkoope Winkel tot een volksopstand tegen een verbod op drank en ijzerkoeken

Het lijken wel grafzerken, de vier stadsgravures die voor historische gebouwen in Coevorden komen te liggen. Omdat er straks overheen wordt gelopen, konden de steenhouwers er niet zomaar onbeperkt reliëf in aanbrengen.

Peter van den Brink (links) en Tom Lamers leggen de laatste hand aan de gravure die zaterdag bij het historische pand van Kapper & Zo aan de Bentheimerstraat  komt te staan.

Peter van den Brink (links) en Tom Lamers leggen de laatste hand aan de gravure die zaterdag bij het historische pand van Kapper & Zo aan de Bentheimerstraat komt te staan. Foto: Boudewijn Benting

Het was zo mooi bedacht. Terwijl drie steenhouwers op de Markt in Coevorden de laatste hand leggen aan de eerste stadsgravure, kijken voorbijgangers de kunst af. Maar omdat het vrijdagochtend maar blijft gieten, zijn er nauwelijks toevallige passanten in het stadshart te bekennen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's