Start aanpak oversteek bij vv Roden

Start aanpak oversteek bij vv Roden

De gemeente Noordenveld start donderdagmorgen met het karwei om de verkeersveiligheid bij het complex van voetbalvereniging Roden te verbeteren.

,,De verkeerssituatie wordt als onveilig beleefd. De mensen ervaren een gevoel van chaos en drukte,'' aldus verkeerswethouder Reint-Jan Auwema (Gemeentebelangen).

Nabij het sportcomplex is alleen al voor de voetbalclub sprake van circa 100.000 oversteekbewegingen. Ook Scouting Mensinghe en wandelaars en fietsers die naar het Mensinghebos willen, benutten deze oversteek. De parkeerplaats voor deze voorzieningen ligt namelijk aan de andere kant van de Norgerweg. Dagelijks passeren daar 6.000 voertuigen.

Auwema: ,,Wij hebben gekozen voor het aanbrengen van een rijbaanbuiging in combinatie met een zogeheten 50 kilometerplateau. Daarnaast krijgen fietsers op het fietspad langs de Norgerweg bij de kruising met de Hullenweg straks voorrang. We verwachten dat dit leidt tot een lagere snelheid bij de oversteekplek voor voetgangers en fietsers.''

Er worden langs de Norgerweg vijftien eiken gekapt voor de oversteek. Het hout gaat naar Scouting Mensinghe in Roden. Dat gebruikt het hout als basismateriaal voor de bouw van verschillende speeltoestellen tijdens de wekelijkse bijeenkomsten, maar ook voor de bouw van keukens, vuurtafels en andere bouwprojecten.

Noordenveld krijgt als bijdrage in de kosten 55.000 euro subsidie van de provincie Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu