Bouwwerkzaamheden aan nieuwe aansluiting op de N34 bij Klijndijk gaan beginnen. Dit is wat er allemaal gaat gebeuren

De N34 bij Emmen Foto: DVHN

Er komt een nieuwe, ongelijkvloerse aansluiting op de N34 bij Klijndijk. De provincie Drenthe hoopt daarmee voor een veilige en vlotte doorstroming te zorgen. Eind deze maand beginnen de werkzaamheden: zo gaat de aannemer bomen verwijderen, kabels en leidingen verleggen en wordt gestart met het voorbereiden van de grond.

De nu nog gelijkvloerse aansluiting bij Emmen-Noord zal daarmee verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen bij het viaduct Oringerweide bij Klijndijk nieuwe op- en afritten. Via een parallelweg langs de N34 sluit dit aan op de Odoornerweg. Verkeer van en naar Emmen-Noord kan via deze parallelweg veilig en vlot doorstromen.

Voor fietsers komt er een fietsbrug over de N34 en een nieuw fietspad langs de Slenerweg. Deze sluit aan op de rotonde op de Hoofdweg. Naar verwachting is het werk in de zomer van 2022 gereed. De planning is, zo laat de provincie weten, onder voorbehoud van (weers)omstandigheden en de mogelijke invloed van corona. De gekapte bomen worden op een andere plek gecompenseerd.

Hinder beperken

De aannemer hoopt de hinder voor omwonenden en het verkeer zo klein mogelijk te houden. Maar wanneer woningen of weilanden minder goed bereikbaar zijn, dan worden de bewoners of landeigenaren op de hoogte gesteld. De N34 is sowieso afgesloten tussen Exloo en Emmen-Noord van 12 november 18.00 tot maandag 15 november 6.00 uur. De Qliner (lijn 300) volgt een omleidingsroute.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu