Statenfractie VVD wil dat provincie onbewaakte spoorwegovergang Hooghalen bij staatssecretaris onder aandacht brengt

De onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen waar het tragische ongeval vrijdag plaatsvond. Foto: Roland Heitink

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Drenthe vraagt of Gedeputeerde Staten bereid zijn om de onbewaakte spoorwegovergang bij Hooghalen ‘met hoge mate van urgentie’ bij de staatssecretaris en ProRail onder de aandacht te brengen.

Volgens de VVD is een alternatief voorhanden voor de overgang waar afgelopen vrijdag een machinist omkwam bij een botsing tussen een trein en een kiepwagen.

‘Op korte termijn afsluiten’

‘Door vanaf de Zwiggelterweg, na de beveiligde spoorovergang tussen Hooghalen en Zwiggelte/Westerbork over een strook van plusminus 900 meter betonplaten te leggen, kan een veilige verbinding met de betrokken percelen landbouwgrond worden ingericht’, schrijft Jan Smits namens de fractie.

‘Om snelheid te maken met deze oplossing zouden for the time being rijplaten kunnen worden gelegd en kan deze gevaarlijke overweg plus een naastgelegen, eveneens onbeveiligde, overweg op korte termijn worden afgesloten.’

Welke actie onderneemt GS?

De fractie van de VVD Drenthe is van mening dat de gevaarlijke situatie zo snel mogelijk dient te worden beëindigd en wil van GS weten hoe de provincie in deze kwestie opereert.

Object preview

Boeren klagen al langer dat de overgang gevaarlijk is om over te steken met hun zware voertuigen. Arjan Lammertink is een van hen. Hij heeft brieven gestuurd naar ProRail, de provincie en de gemeente Midden-Drenthe om de overgang zo snel mogelijk op te heffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu