Statiegeld? Robert (27) uit Assen recyclet zijn blikjes al jaren. 'Maar wel op mijn eigen manier'

Sinds zaterdag kunnen er ook blikjes ingeleverd worden voor statiegeld, zoals hier bij de Jumbo aan de Nobellaan in Assen. De personen op de foto komen niet voor in het artikel.

Sinds zaterdag kunnen er ook blikjes ingeleverd worden voor statiegeld, zoals hier bij de Jumbo aan de Nobellaan in Assen. De personen op de foto komen niet voor in het artikel. Foto: Jaspar Moulijn

Op blikjes frisdrank en bier zit vanaf nu statiegeld. Voor die 15 cent wil de consument de boel wel inleveren, zo blijkt in Assen. Tenzij je al jaren een eigen manier hebt om blik te verwerken.

Jeannette de Vries (78) vist de ene na de andere lege fles uit haar tas en drukt ze geroutineerd in de automaat van de Jumbo aan de Nobellaan in Assen. Boven het gat waar de flessen ingaan, hangt een postertje. Daarop staat dat vanaf nu ook lege blikjes ingeleverd kunnen worden. Mits het statiegeldlogo er op staat, de barcode goed scanbaar is en er geen deuken in zitten. Het is dus echt zo - en geen 1 aprilgrap, zoals een enkeling nog dacht.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's