Steigerpop moet beheersbaar blijven

,,Een buurtfeest op het water dat de buurt net overstijgt. Groter hoeven we met Steigerpop niet te worden.’’

Mede-organisator Marcel Meijer wil maar zeggen: Steigerpop moet vooral beheersbaar en leuk en gezellig blijven. Een muzikaal feest voor de inwoners van de Emmer wijk Rietlanden (en stiekem natuurlijk ook die van Delftlanden) die over een bootje beschikken. ,,En dat zijn er best veel, want vierhonderd huizen in deze wijk grenzen aan het water’’, weet Meijer.

Steigerpop is dit jaar op 27 augustus, de laatste zaterdag van de vakantie. Net als op de eerste editie vorig jaar wordt er gebruikgemaakt van vier steigers in tuinen van bewoners. Drie ervan worden gebruikt voor de zogenaamde carrousel-optredens van de wat kleinere bands en de grote steiger in de tuin van de Emmer ondernemer Ronald van Peer is het decor voor het slotconcert dat om 22.00 uur begint. Daarvoor is dit jaar Gimme Shelter gecharterd, volgens Meijer ‘de beste Stones-coverband van Nederland’. Uit Emmen, ook dat.

Line-up bekend

De organisatoren hebben donderdagavond het programma bekendgemaakt. Behalve Gimme Shelter is er vanaf 19.00 uur muziek van Blauwd (Drents bloed, zeg maar, van Jaap Lamfers), de Coldplay-coverband Yellow Trigger en Helb, de coverband uit Oosterhesselen onder aanvoering van zangeres Anniek Lassche.

Meijer kijkt nog steeds met tevredenheid terug op de eerste editie van Steigerpop. ,,We hadden 130 bootjes, dus zo’n 500 mensen. Veel groter hoeven we niet te worden. 150 bootjes, dat is wel het maximum.’’ Steigerpop investeert liever in kwaliteit, zegt Meijer. ,,In de bands en in de aankleding van de steigers. Gelikte podia. Dat vinden we belangrijk. We hebben geen winstoogmerk, we worden vooral financieel geholpen door heel veel sponsors en donateurs.’’ Dat zijn vooral bedrijven uit en inwoners van de wijk.

Ook komen er meer toiletten, want dat was vorig jaar een knelpuntje. De voorverkoop van Steigerpop begint dit jaar op zaterdag 23 april om 10.00 uur op de Facebookpagina van Steigerpop. ,,Het zou best eens binnen een uur uitverkocht kunnen zijn’’, denkt en hoopt Marcel Meijer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu