Stemmen vanuit je auto in Noordenveld bij komende Kamerverkiezingen

Zoektocht naar 70.000 extra stembureauleden wegens corona ANP

Om het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart coronaproof te laten verlopen opent de gemeente Noordenveld drie extra 'drive-in' stemlocaties.

Op drie locaties kun je vanuit de auto je stem uitbrengen. De 'drive-ins' worden ingericht aan de Ekkelkamp in Roden, op De Aanleg in Peize en bij de brandweerkazerne aan de Eenerstraat in Norg. De gemeente heeft het idee afgekeken bij de gemeente Zuidplas, die drive-ins realiseerde voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Veel extra handen nodig

Behalve de drive-ins zijn ook de gebruikelijke stemlocaties geopend. Voor de stemlocaties in de verzorgingshuizen geldt dat vanwege de coronacrisis alleen bewoners er terecht kunnen om hun stem uit te brengen.

Om alles goed te kunnen laten verlopen is veel extra menskracht nodig. Daarvoor is landelijk campagne gevoerd. Burgemeester Klaas Smid zegt dat in Noordenveld veel animo is om te helpen bij het coronaproof laten verlopen van de verkiezingen. ,,De verwachting is dat alle stembureaus voldoende kunnen worden bemenst."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu