Steun voor plan om sportclubs in Coevorden tegemoet te komen. Voetbalverenigingen slaken noodkreet over energierekening: 'Nog een paar maanden en dan is het gebeurd'

Sportverenigingen, dorpshuizen en buitenbaden in Coevorden kunnen rekenen op een tegemoetkoming van de gemeente om de sterk gestegen energiekosten te overleven.

Dalen tegen Sleen in 2017. Vanwege de sterk gestegen energiekosten hebben ook voetbalclubs in de gemeente Coevorden steeds meer moeite het hoofd boven water te houden.

Dalen tegen Sleen in 2017. Vanwege de sterk gestegen energiekosten hebben ook voetbalclubs in de gemeente Coevorden steeds meer moeite het hoofd boven water te houden. Foto: Archief Boudewijn Benting

Raadsfracties ondersteunden donderdagavond een voorstel daarvoor, dat voorziet in een noodfonds om verenigingen en instanties niet om te laten vallen. ,,We moeten als gemeente in actie komen, want verenigingen kunnen niet zomaar een fikse contributieverhoging doorvoeren om tekorten op te vangen’’, zegt BBC2014-raadslid Erik Holties.