Steuntje in de rug werkt: sinds corona al bijna 2000 pakketten verkocht van lokale ondernemers in Groningen en Drenthe

Het loopt storm op de websites Drentseschatten.nl en Groningseschatten.nl. Pakketten vol met waren van lokale ondernemers die het lastig hebben in de coronacrisis, vinden gretig aftrek.

Foto: Drentse Schatten

Foto: Drentse Schatten

Ondernemer Levi Vandenberg uit Assen zette na het uitbreken van de coronacrisis het platform Drentse Schatten op, om lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven. Zij kunnen hun producten leveren aan door hem samengestelde pakketten waarin allerlei lekkernijen en andere waren worden gestopt. Die verkoop liep al snel zo goed dat een samenwerking met Rabobank én een uitbreiding naar Groningen volgde. Inmiddels heeft hij al een kleine tweeduizend pakketten verkocht.

‘Loopt beter dan verwacht’

„Het loopt veel harder dan ik verwacht had”, lacht Vandenberg. „Net heb ik weer een bevestiging gekregen van tachtig pakketten en er loopt nog een aanvraag van achthonderd pakketten, die hopelijk maandag definitief wordt.”

Door de samenwerking met de bank heeft Vandenberg een groot aantal nieuwe leveranciers van lokale producten. Van kaas, worst en bier tot oud-Hollandse spellen, koek en mosterdsoep. „Het gaat meestal om kleine bedrijfjes, die hierdoor veel bekender worden en veel meer afzet genereren. Die wisselwerking tussen de bedrijven is een heel mooi concept, al zeg ik het zelf. Leuk om dit als kartrekker te mogen doen en steeds weer die blije gezichten te zien. Zo helpen we elkaar echt deze crisis door.”

Kerstpakketten komen eraan

Voorlopig blijven de pakketten alleen bedoeld voor bedrijven, die er relaties of werknemers mee trakteren. „Het is op dit moment voor mij als eenmansbedrijfje niet te doen om voor één persoon Groningen en Drenthe door te rijden, of steeds één pakketje bij de post af te leveren”, legt Vandenberg uit. „Eind deze maand houd ik samen met de Rabobank een actie waarbij ook particulieren een korte periode bestellingen mogen doen. Als dat nou écht heel hard gaat, zal ik overwegen om ook aan hen te bezorgen of te zenden.”

Ondertussen blijft de vraag naar zijn pakketten gewoon stijgen, verwacht Vandenberg. „De eerste kerstpakketten zijn al besteld en het is nog maar september. Voorlopig ben ik hier nog wel even zoet mee. Zelfs als de coronacrisis straks afgelopen is.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu