Stichting Hartveilig Drenthe en Vereniging Drentse Gemeenten lanceren nieuwe campagne

Een defibrillator. ANP

De stichting Hartveilig Drenthe en Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) lanceren op woensdag 1 september de campagne Hartveilig Drenthe. Dat doen zij samen met Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe.

Met de campagne wil de stichting samen met gemeenten en provincie de ongeregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in kaart brengen. Daarnaast doen ze met de campagne een oproep om AED’s te realiseren in de gebieden met weinig defibrillatoren.

In kaart brengen van AED’s en burgerhulpverleners

Alle Drentse gemeenten houden een actueel overzicht bij van de geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners in hun gemeente. Met de campagne roepen de gemeenten inwoners op om de nog niet geregistreerde AED’s en burgerhulpverleners aan te melden .

Burgerhulpverleners en AED’s zijn belangrijk omdat de eerste zes minuten bij een hartsilstand cruciaal zijn. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven en leven met minimale schade.

De campagne is een vervolg op de eerder uitgevoerde campagne in 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit de Provincie Drenthe.

Nieuws

Meest gelezen

menu