Stichting Ouderenvervoer Norg ontvangt 'Hét compliment van Drenthe'. Aan de slag Hoogeveen, Acanthis, Stichting Voedseltuin Emmen en Stichting Paardensport Gehandicapten Meppel vissen achter het net

Stichting Ouderenvervoer Norg ontvangt 'Hét compliment van Drenthe'. Foto: Provincie Drenthe

De vrijwilligers van Stichting Ouderenvervoer Norg hebben vandaag van de jury ‘Hét compliment van Drenthe’ ontvangen. De stichting ontvangt 3000 euro.

De vrijwilligers van Stichting Ouderenvervoer Norg vinden dat iedereen actief mee moet kunnen doen aan de maatschappij. Vervoer mag daarvoor nooit een belemmering zijn. ‘Al 25 jaar zetten de vrijwilligers zich in om passagiers naar wens te vervoeren. Het vervoer is voor mensen van 55 jaar of ouder met of zonder een beperking, die niet zelfstandig kunnen reizen, in en rondom Norg. De bus is voorzien van een rolstoellift om de mogelijkheden te vergroten. In het juryrapport benoemt de jury dat deze groep vrijwilligers er echt voor zorgt dat mensen die anders niet mee kunnen doen toch overal naartoe kunnen’, aldus gedeputeerde Hans Kuipers.

‘Aanmoedingspluim van 500 euro’

De andere vier finalisten Aan de slag/#Meedoen Hoogeveen, Acanthis, Stichting Voedseltuin Emmen en Stichting Paardensport Gehandicapten Meppel ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro. tijdens deze editie was er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘inclusie’. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe.

‘Iedereen doet mee en doet ertoe’

Gedeputeerde Hans Kuipers: ‘Ik vind Stichting Ouderenvervoer Norg een mooi voorbeeld dat aansluit bij onze inclusiviteitsgedachte: iedereen doet mee en doet ertoe in Drenthe. Het is fijn dat de stichting dé oplossing is voor mensen die graag ergens naartoe willen maar dit niet zelfstandig kunnen. Juist in coronatijd is de aandacht die vrijwilligers bieden aan hun passagiers waardevol. Ik dank alle vrijwilligers in onze provincie voor hun inzet. Ik ben ontzettend trots dat er in onze provincie zoveel vrijwilligers zijn’, vertelt hij in een persbericht.

Nieuws

menu