Stichting Speed Week is niet meer

De Stichting TT Speed Week is geliquideerd. De gemeente Assen krijgt de 65.000 euro die ze voorschoot terug. Daarmee is de afwikkeling van de TT in 2014 afgerond.

De Stichting TT Speed Week was in 2014 intermediair tussen gemeente en uitvoerder van de TT festiviteiten. Dat vertelde wethouder Ruud Wiersema gisteravond tijdens de raadsvergadering. In totaal kreeg de gemeente 65.000 euro terug van de stichting. Dit geld gaat naar de algemene middelen. ,,Ze hebben hun woord netjes gehouden’’, zegt Wiersema. Daar kan nog een beetje bijkomen.

De stichting huurde in 2014 het Rotterdamse bedrijf Speed Events in om het festival te organiseren. Dat liep uit op een mislukking. Het aantal bezoekers viel tegen, de grote namen kwamen niet en na afloop bleken de Rotterdammers een spoor van schuldeisers achter te hebben gelaten. Na kritiek van de gemeenteraad besloot de stichting zichzelf op te heffen. De gemeente Assen had nog geld te goed van de stichting en dat is inmiddels binnen. ,,We hebben in 2014 de kosten van een coördinator voorgeschoten’’, zegt wethouder Ruud Wiersema (Stadspartij Plop). De stichting was toen nog in oprichting en kon de coördinator niet op de loonlijst zetten.

Na het debacle van 2014 nam de gemeente de regie weer zelf in handen en werkte samen met de horecaondernemers. Ook het plan voor komend jaar is al grotendeels af, aldus Wiersema. ,,We zijn mooi op tijd en kunnen het plan op 7 april aan de veiligheidsdiensten voorleggen.’’ Het festival duurt dit jaar vier dagen: van woensdag tot en met zaterdag. De extra festivaldag kost de gemeente niets. ,,De financiering komt van externe partijen.’’ De provincie Drenthe betaalt 85.000 euro, het TT Circuit 25.000 en stichting Gilde Bart 7.500 euro. De gemeente heeft 270.000 euro in de begroting van 2016 gereserveerd en stelt ambtenaren beschikbaar.

Volgend jaar wil de gemeente de organisatie van het TT Festival op afstand zetten. ,,Daar zijn we nu over aan het brainstormen’’, vertelt Wiersema. Een ding lijkt zeker: de horecaondernemers blijven betrokken. ,,Absoluut, dat is een trend in Assen en je ziet dat het werkt.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu