Stil protest van TSN Thuiszorg

Stil protesten in de raadzaal van Noordenveld woensdagavond. Medewerkers van het failliete TSN Thuiszorg willen hun werk in deze gemeente langer voortzetten.

Met zwarte hoedjes op het hoofd zat een groep van dertig thuiszorgmedewerkers op de tribune van het gemeentehuis in Roden binnen. Deze week zijn ze voor het laatst aan het werk.

Van de honderd medewerkers in Noordenveld gaan er 40 over naar andere thuiszorgorganisaties: onder meer naar Zorgzaak in Hoogeveen en Zorggroep Drenthe. Voor de rest dreigt ontslag. Ze kunnen voor een aanzienlijk lager loon aan de slag bij andere organisaties. Teamleidster Anna Wekema vreest dat er de komende weken veel misgaat met de zorg van de 350 klanten in Noordenveld.

Lijst Groen Noordenveld verzocht b en w met een motie met de curatoren van TSN te overleggen of de thuiszorgmedewerkers nog zes weken langer mogen doorwerken. De tijd kan benut worden een oplossing te vinden voor de thuishulpwerkers. De motie haalde het niet. De hulp wordt op 28 maart overgenomen aan andere zorgaanbieders.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu