Stoeprand te hoog op parkeerplaats Stadsbroek in Assen: schade aan bumpers auto's

Ruim afstand houden is niet onverstandig. Foto DvhN

Er wordt voor gewaarschuwd, maar op de parkeerplaats Stadsbroek aan de rand van het Asserbos loopt toch menig automobilist een krasje op. Op de bumper van de auto dan.

De beschadigingen op de betonnen stoepranden laten er geen twijfel over bestaan. Veel automobilisten rijden onbewust een tikje te ver door, waardoor de autobumper tegen of net over de rand schuift. De schade kan behoorlijk in de papieren lopen.

Waarschuwingsbordje niet afdoende

Het gaat om de grote parkeerplaats bij het Duurzaamheidscentrum en de sportvelden van ACV. Aan de buitenranden liggen ook trottoirbanden, maar die hebben een normale hoogte en schuiven zonder schade weg onder de bumper wanneer een automobilist iets te ver doorrolt.

De binnenberm, tussen de middelste parkeerplaatsen, is een ander verhaal. Daar liggen de banden een stuk hoger of de parkeerhavens lager. In ieder geval moet afstand worden gehouden om schadevrij te blijven. Aan beide zijden van de binnenberm wijst een geel bordje op het gevaar, maar afdoende is dat duidelijk niet.


Een inwoner van Assen vindt dat van de zotte en vraagt de gemeente om maatregelen te nemen. ‘Hoelang wil Assen de inwoners nog schade op laten lopen met die te hoge stoephoogte’, schrijft de Assenaar in een brief aan de gemeenteraad. ‘Kunt u geen budget vrij maken om dit te verminderen?’

Hekwerk

Dat kan volgens de boze Assenaar door stoepranden van normale hoogte te plaatsen, de parkeerplaatsen met tien centimeter te verhogen of een hekwerk te plaatsen aan de rand van de middenberm. B en W van de Drentse hoofdstad gaan zich over de kwestie uitspreken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu