Storm: terras door de lucht in Emmen, bomen over de weg in heel Drenthe en Groningen

Het terras vloog de lucht. Foto: Emmen 24 Media

De storm die in de nacht van woensdag en donderdag over Nederland raasde laat sporen na. Een rondvliegend terras, bomen over de weg, een ongeluk. Hier zie je wat er zoal gebeurde in Drenthe en Groningen.

In Emmen overleefde een terras de sterke rukwinden niet. Bij Grand Cafe Plein op het Raadhuisplein in Emmen vlogen de tafels en stoelen door de lucht.

Op meerdere plekken konden bomen de storm niet aan. Ze vielen om en versperden de weg. Dat was onder meer het geval aan de Werkhorst en aan de Tuinweg in Meppel. Verkeer kon de weg niet meer vervolgen. Daarom kwam de brandweer in actie om de boom in stukken te zagen en te verwijderen.

Op de Blijhamsterweg (N969) tussen Bellingwolde en Blijham belandde ook een boom op de weg. Een automobilist kon de boom niet op tijd ontwijken en is in een sloot langs de weg terecht gekomen.

De brandweer heeft de boom van de weg gehaald. De automobilist is gecontroleerd in de ambulance. Het lijkt erop dat er geen zware verwondingen zijn.

Ook in Glimmen was het raak. Aan de Zuidlaarderweg gingen meerdere bomen omver in de vroege ochtend. De brandweer van Zuidlaren kwam in actie om de bomen en grote takken te verwijderen.

Code Geel

Voor heel Nederland geldt donderdag code geel vanwege zware windstoten, meldt het KNMI. De weerswaarschuwing gold in eerste instantie niet voor Groningen, Friesland en de Waddeneilanden, maar is nu uitgebreid naar het complete land.

Het KNMI verwacht dat ,,verkeer en buitenactiviteiten” hinder kunnen ondervinden van de voorspelde harde wind. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op donderdag extra alert te zijn.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu