Strafvervolging verdachte moord op Klaas (62) uit Nietap stopgezet na zelfmoord. Strafzaak tegen tegen Groningse medeverdachte gaat verder

Vanwege de tragische dood van de 39-jarige verdachte van de moord op de 62-jarige Klaas Sanneman uit Nietap heeft de rechtbank in Assen dinsdag besloten dat de strafvervolging van de man moet worden stopgezet. De buurman van het slachtoffer pleegde op 14 augustus zelfmoord in de gevangenis.

De straat waar het slachtoffer (62) woonde

De straat waar het slachtoffer (62) woonde Foto: Bram Hulzebos

De strafzaak tegen de medeverdachte (47) uit Groningen gaat wel door. Het slachtoffer werd in april van dit jaar dood gevonden in huis. Hij is volgens het Openbaar Ministerie zo zwaar mishandeld dat hij een paar dagen later overleed. De Groninger zou hem tegen zijn hoofd en lichaam hebben geschopt en een voorwerp op zijn buik hebben gezet. Daarna is hij of de later overleden verdachte bovenop het slachtoffer gaan zitten, stelt het OM.

De zwaar toegetakelde man zou voor dood zijn achtergelaten. De Groninger wordt ook verweten dat hij geen medische hulp heeft ingeroepen. Het slachtoffer overleed vijf dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het definitieve sectierapport over de doodsoorzaak is nog niet gereed. Wat de aanleiding was voor het geweld, is nog niet besproken.

Moeder

De Groningse verdachte is psychische onderzocht. De rapportage was nog niet binnen. Volgens zijn advocaat is door de reclassering ook met de moeder van de Groninger gesproken. ,,Daarin werd hij telkens hoofdverdachte genoemd. Mijn cliënt heeft zich daar erg aan gestoord.” De rechtbank heeft bepaald dat de man vast moeten blijven zitten. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is gepland op 5 november.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu