Strafzaak bezorgster Eelde die 13.500 poststukken achterhield

De achtergehouden poststukken. FOTO POLITIE

,,Ze had een burn-out en dat wist PostNL”, zegt Niek Heidanus. Hij is advocaat van de bezorgster die jaren post achterhield van inwoners van Eelde en Paterswolde.

De vrouw moet dinsdag voor de rechtbank in Assen verschijnen op verdenking van het wegmaken van bijna 13.500 poststukken. De postbezorgster is vorig jaar augustus ontslagen door PostNL, nadat zij 2500 nooit bezorgde poststukken aan PostNL had overhandigd.

Zestig zakken vol post
In november werden in haar huis nog eens zestig zakken vol met post gevonden. Het ging om ruim tienduizend poststukken: brieven, maar ook boeken en cd’s die via internet waren besteld. Het was post dat tussen 2012 en augustus 2015 bezorgd had moeten worden.

Volgens advocaat Niek Heidanus had PostNL veel eerder moeten ingrijpen. ,,Deze kwetsbare vrouw had ernstige burnout klachten. Zij kon haar werk absoluut niet meer aan. Het groeide haar compleet boven het hoofd. Ze heeft dat meerdere keren op verschillende manieren laten weten aan PostNL. Het bedrijf deed niets. Daardoor is het zo uit de hand gelopen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu