Streep door Hoogeveense plannen voor peeskamers in Utrecht

De gemeente Utrecht stopt de samenwerking met de Hoogeveense projectontwikkelaar BeJa Accommodaties die 162 peeskamers zou bouwen en verhuren aan het Nieuwe Zandpad. Dat heeft het college van B en W besloten.

Uit onderzoek naar mogelijke malafide praktijken bij het bedrijf, standaard bij aanbestedingen, blijkt dat ,,er een ernstige mate van gevaar bestaat dat met het vastgoed aan het Nieuwe Zandpad strafbare feiten worden gepleegd’’.

Cathelijne van der Heijden, woordvoerder van BeJa Accommodaties, laat weten dat ze het niet eens zijn met de gemeente. ,,Wij beraden ons op verdere stappen. Verder wil ik er niks over kwijt.''

Vertraging

In de zomer van 2013 sloot de gemeente de prostitutieboten die aan het Zandpad lagen, omdat er sprake was van uitbuiting en mensenhandel. Desondanks bleef Utrecht zich hard maken voor een nieuwe prostitutiezone. Daarop kwam de gemeente met plannen voor 162 peeskamers aan het Nieuwe Zandpad.

Projectontwikkelaar Jaap Slomp kreeg hier lucht van toen hij in 2014 in de krant las dat het de gemeente niet lukte om aannemers voor het nieuwe project te vinden. Hij meldde zich en kreeg de opdracht toegewezen.

Het bestemmingsplan is inmiddels goedgekeurd door de gemeente en de grond is klaar om te bouwen. De eerste 64 ramen zouden dit voorjaar open moeten gaan. Maar door het afketsen van deze samenwerking zal het project vertraging oplopen. ,,In 2017 kunnen er nog geen dames aan de slag'', zegt Sjoukje Volten, woordvoerder van de gemeente Utrecht.

Zo zou de nieuwe prostitutiezone eruit komen te zien:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu