Streep door driedaags Ganzenfestival Coevorden: 'Simpelweg onverantwoord met strengere corona-maatregelen'

Het eerste Ganzenfestival in Coevorden in 2019 was stijf uitverkocht. Naar de optredens van onder meer Tabitha (foto) keken en luisterden 3200 mensen. Foto: Alissa Smit

Het driedaagse Ganzenfestival in het tweede weekend van september op de Weeshuisweide in Coevorden is afgelast.

Dat heeft de organisatie besloten. Zij acht het, na overleg met betrokken instanties zoals de gemeente Coevorden, niet maatschappelijk verantwoord om een evenement op deze schaal te organiseren.

Het festival op 11, 12 en 13 september zou dit jaar worden afgetrapt met een scholenfeest voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar, waarvoor 2000 kaarten in de verkoop waren. Op de andere twee avonden waren in totaal 1400 zitplaatsen beschikbaar.

‘Alles wees er vorige maand op dat het de goede kant opging’

Kort na het bekendmaken van de eerste artiesten die naar Coevorden zouden komen, zoals ‘Tigers’-voorman Bilal Wahib en de heren van Stuk (vrijdag), de Buurman en Buurman show (zaterdag) en de ABBA tribute (zondag), besloot zij toch af te zien van het festival.

,,Alles wees er vorige maand op dat het de goede kant opging”, zegt organisator Johan Velzing. ,,De coronacijfers waren laag, er werd volop versoepeld en aan de kaartverkoop te zien deden we er goed aan om ‘toch nog iets’ te organiseren. Maar inmiddels zijn de cijfers gestegen en zijn er weer strengere maatregelen in het leven geroepen. Het is onverantwoord om het festival door te laten gaan, hoe graag we ook willen.”

De kaartverkoop was op 22 juli begonnen. Iedereen die al een kaartje heeft gekocht, krijgt binnen een week het geld teruggestort.

Lees ook

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu