Streep door kinderfestival Alles Kids in Drenthe in Emmen. 'Maandenlange voorbereidingen zijn voor niets geweest'

De tiende editie van Alles Kids in Drenthe is afgelast. Het kinderfestival zou op zaterdag 28 en zondag 29 augustus in het centrum van Emmen plaatsvinden, maar de organisatie ziet geen kans om het evenement met de geldende maatregelen te houden.

Alles Kids in Drenthe in juni 2014.

Alles Kids in Drenthe in juni 2014. Archieffoto: Benting

Dat meldt mede-organisator Wesly Struik, die begin juni nog meldde dat het festival dit jaar wel door zou gaan, toen de gemeente Emmen de vergunning had verleend.

,,Het is einde oefening dit jaar”, zegt Struik. ,,Maandenlange voorbereidingen zijn voor niets geweest, maar we kunnen niet anders. De jubileumeditie die we eigenlijk vorig jaar al wilden vieren wordt opnieuw verplaatst en wel naar zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022. We hopen dat het dan wel mogelijk is om duizenden kinderen naar hartenlust kunnen laten spelen.”

Alles Kids in Drenthe vond in de afgelopen jaren in Emmen plaats in het derde weekend van juni. Daar kwamen steeds gemiddeld 40.000 bezoekers op af.

Kiddy’s Kittige Concert

Toch hoeven kinderen zich later deze maand niet te vervelen op de stadsvloer van Emmen: Kiddy’s Kittige Concert. ,,Op zaterdag 28 augustus treedt een aantal populaire kinderartiesten op en kunnen kinderen een meet & greet hebben met onder andere Kabouter Plop, Suske en Wiske en Lucky Luke.”

Kaartjes bestellen en coronabewijs laten zien

Het kinderconcert duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel dienen bezoekers vooraf kaartjes te bestellen . ,,Als organisatie zijn we wel verplicht om alle bezoekers boven de 12 jaar te vragen naar een coronatoegangsbewijs en een entreebewijs. Er is op het terrein ruimte voor maximaal 750 bezoekers.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu