Streep door theaterfeest en bierfestival in Coevorden. Wel straattheater en 'naozommern in Daoler Tuun' op 5 september

Time Cruisers komen naar hartje Coevorden. Foto: Abacus Theater

Het Theater Tuinfeest en het Smokers- en Bierfestival op zondag 5 september in hartje Coevorden gaan niet door. Dat heeft het organiserende Theater Hofpoort donderdag bekendgemaakt.

Op de Weeshuisweide zou een kindereditie van het Theater Tuinfeest met voorstellingen, workshops en vermaak plaatsvinden, terwijl op de Markt het Smokers-en Bierfestival met live muziek en straattheater het nieuwe theaterseizoen tijdens Koopzondag zou inluiden.

,,Met de huidige regels en geldende maatregelen is het niet te doen om beide evenementen te organiseren”, zegt woordvoerder Anke Pepping. ,,We zien geen andere mogelijkheden.” Het feest is verplaatst naar zondag 4 september 2022.

Time Cruisers

Toch is Coevorden niet verstookt van reuring tijdens Koopzondag. Het voor die dag geplande straattheater van Abacus struint met zogenaamde Time Cruisers - reusachtige fantasievoertuigen - door de binnenstad om de koopjesjagers te vermaken.

Twee acts treden wel op in Dalen

Brúúnsma en Pick ‘n’ Shovel, twee regionale acts die tijdens het festival zouden optreden, zijn dezelfde zondagmiddag wel in de Daoler Tuun in Dalen te bewonderen.

Publiek is vanaf 14.00 uur welkom, de optredens beginnen een uur later. Maximaal honderd gasten zijn welkom. Zij kunnen vooraf een gratis kaart claimen via de website van Theater Hofpoort .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu