Strijd tegen ‘hittestress’ op Meppeler schoolplein

FOTO: waterschap Drents Overijsselse Delta

Zo’n 65 Technasium-leerlingen van scholengemeenschap Dingstede in Meppel proberen iets te bedenken om de kinderen van baisschool De Plataan in dezelfde plaats te verlossen van ‘hittestress’.

Dit probleem dient zich in de zomermaanden steevast aan: het plein van De Plataan biedt weinig tot geen schaduw. De kinderen blijven dan vaak noodgedwongen binnen. In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta probeert de oudere jeugd daar wat op te verzinnen.

De ‘Dingsteders’ hebben de opdracht een nieuw ontwerp of nieuwe inrichting van het plein te verzinnen. In maart presenteren ze hun 3D-ontwerp aan de basisschool en het waterschap. Als het winnende idee technisch en financieel haalbaar is, wordt het daadwerkelijk uitgevoerd.

Gevolgen klimaatverandering beperken

De opdracht past binnen het programma Klimaat Actieve Stad (KAS) waarmee het waterschap bezig is. Dit is gericht op het beperken van de gevolgen van klimaatverandering die gepaard gaat met hogere temperaturen, langere perioden van droogte en meer en heviger neerslag.

Volgens het waterschap is dit een serieuze bedreiging als niet slimmer wordt omgegaan met groen en water in steden en dorpen. Drents Overijsselse Delta wil daar samen met gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en bewoners aan werken.

Op de foto bezoeken leerlingen van Dingstede het ‘hittestress-schoolplein’ van De Plataan om ter plaatse te bekijken wat mogelijke oplossingen zijn.

Nieuws

Meest gelezen

menu