Student Esther Wolters uit Meppel bedacht de CommiCam, waarmee mensen met een beperking gemakkelijker kunnen communiceren. Nu maakt ze kans op een innovatieprijs

Esther Wolters bedacht de Cammicom. Foto: Drenthe College.

Esther Wolters, student Maatschappelijke Zorg aan het Drenthe College in Meppel, is met haar zelfbedachte CommiCam genomineerd voor de VZI Innovatieprijs.

Die prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door V&VN - een beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland - en is bedoeld om innovaties op mbo-niveau te stimuleren.

CommiCam

Wolters liep onder andere stage bij het Thomashuis in Ruinerwold: een woonvorm voor mensen met een beperking. Ze merkte daar dat cliënten het lastig vinden om te verwoorden wat ze op een dag hebben gedaan. Wolters: ,,Dit bracht mij op het idee van een CommiCam. Met de CommiCam kunnen cliënten op een eenvoudige en overzichtelijke manier foto’s maken van activiteiten. De CommiCam is gemakkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld een camera op een telefoon of een fototoestel. De begeleiders kunnen op de foto’s reageren en doorvragen. Dit sluit ook aan bij de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van domotica, waarbij de cliënt centraal staat”.

Stemmen

Wolters maakt met haar nominatie kans op een geldbedrag van 1000 euro, dat ze, mocht ze winnen, in de ontwikkeling van de CommiCam wil steken. Op de site van V&VN kan tot vrijdag 11 maart gestemd worden op het beste idee. De winnaar wordt maandag 14 maart bekend gemaakt.

Nieuws

menu