Studenten TT-Instituut Drenthe College druk met Morocco Desert Challenge en leggen laatste hand aan rallymonster

Rally team TT-Instituut legt de laatste hand aan de racewagen voor hun vertrek vrijdag. Vlnr: Martin Schinkel,  Lars Neijenhuis, Chris Lanting (docent) en Damian Heidinga.

Rally team TT-Instituut legt de laatste hand aan de racewagen voor hun vertrek vrijdag. Vlnr: Martin Schinkel, Lars Neijenhuis, Chris Lanting (docent) en Damian Heidinga. Foto: Marcel Jurian de Jong

Bij het TT-circuit zijn studenten van het Drenthe College hard bezig met de voorbereidingen voor de Morocco Desert Challenge. Een robuuste auto – in elkaar gedraaid door studenten – die 3000 kilometer door de woestijn heen moet scheuren.

De rally duurt acht dagen en de uitdaging is niet zozeer om eerste te worden, maar om überhaupt de finish te bereiken. „Dat is al een prestatie. Vijftig procent van de deelnemers valt uit”, vertelt docent en rallychauffeur Chris Lanting (33). Vrijdag gaat het team voor drie weken die kant op. De rallyauto komt achterop een vrachtwagen en daarmee rijden vijf studenten en drie docenten dwars door Europa naar Marokko.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's