Studenten die fietsen van Auschwitz Birkenau naar Westerbork zijn gestart. Meer dan duizend kilometer op de stalen ros tijdens indrukwekkende fietstocht langs spoorlijn

Het kampterrein bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Foto: ANP

De studenten die langs de spoorlijn van Auschwitz Birkenau naar Westerbork fietsen zijn zaterdag gestart. De aftrap van ‘Terug naar Westerbork’ werd bij Birkenau verricht door de directeur van het Staatsmuseum Auschwitz en de Nederlandse Honorair Consul in Krakow.

Voorafgaand aan de start was er een bezoek aan Auschwitz, Birkenau en de plek van het verwoeste Monowitz. ‘De indrukwekkende beelden en verhalen hebben veel indruk gemaakt. Het thema van de educatieve fietstocht van 75 jaar vrede en vrijheid en de gezamenlijke interesse zorgden heel snel voor waardevolle gesprekken, ook tijdens de eerste etappe van Birkenau naar Gliwice’, vertelt woordvoerder Gretha Boels in een persbericht.

De tocht is 1320 kilometer lang, hiervan wordt totaal ongeveer 850 kilometer gefietst. Na zaterdag volgen nog 8 etappes en bezoeken aan historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws

Meest gelezen

menu