Studystore Emmen zoekt 100 extra medewerkers

Studystore Emmen wil groeien. Foto archief Boudewijn Benting

Een flinke opsteker voor de werkgelegenheid in de Zuidoosthoek: Studystore Emmen zoekt 100 extra (parttime) medewerkers.

Een flinke opsteker voor de werkgelegenheid in de Zuidoosthoek: Studystore Emmen zoekt 100 extra (parttime) medewerkers.

Studystore is in Emmen vooral bekend als de Studieboekencentrale. Het moederbedrijf Van Dijk Educatie in Kampen verplaatst de klantenservice van de grootste studieboekenleverancier van Nederland naar Emmen. Dit betekent een uitbreiding van 30 voltijds banen.

,,Voor ons komt het neer op het werven van circa 100 nieuwe medewerkers voor de afdeling klantenservice. Zij staan klanten telefonisch te woord, maar communiceren ook steeds meer via chat, Whatsapp, social media en mail'', zegt Guido Rink, flexpoolcoördinator van het bedrijf.

Seizoenswerk
Het gaat om seizoensgebonden werk. Met het oog op het leveren van boeken voor het nieuwe studiejaar ligt de piek bij Studystore tussen juni en november. ,,De absolute piek beleven wij in augustus en september. In die maanden hebben wij in Emmen dagelijks 275 mensen aan het werk'', zegt Rink.

Net als voorgaande jaren gaat de Studieboekencentrale Emmen ook weer mensen werven voor het logistieke proces: het klaarmaken van de online bestellingen. ,,Voor deze werkzaamheden hebben we ongeveer 400 parttimers nodig. Daar zitten nieuwe mensen bij, maar er is ook een trouwe groep die elk jaar weer terugkomt.''

Blijven
De werving van de nieuwe tijdelijke medewerkers start binnenkort. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met het UWV en de gemeente Emmen. Rink: ,,Waar andere bedrijven ervoor kiezen Emmen te verlaten, willen wij hier juist blijven en zelfs groeien.''

Studystore Emmen heeft ongeveer 75 mensen in vaste dienst. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de verzending van 3 miljoen boeken en andere artikelen voor het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu