Supermarkt in gemeente Hoogeveen vier keer in de fout bij alcoholverkoop

Een supermarkt in de gemeente Hoogeveen is voor de vierde achtereenvolgende keer in de fout gegaan bij de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.

Dat blijkt uit het gemeentelijke Jaarverslag Handhaving 2015. De bewuste supermarkt, die niet met name wordt genoemd, maakt er een potje van. Ondanks een extra cursus en herhaalde controles door zogeheten loktieners werden de regels rond de verkoop van alcohol aan personen onder de 18 jaar overtreden. Het hardleerse gedrag betekent dat deze supermarkt niet meer mee mag doen aan een proef die in 2014 gestart is, het ingelegde bedrag kwijt is en bij hernieuwde controle een boete riskeert van 1260 euro.

In totaal doen achttien supermarkten mee aan de proef rond alcoholverstrekking aan jongeren onder de 18 jaar. De supers betaalden 690 euro aan een adviesbureau uit Noord-Brabant dat de onaangekondigde controles in het kader van de Drank- en horecawet zes keer in twee jaar uitvoert. Bij goed gedrag kunnen de supers een deel van de inleg terugkrijgen.

Vier van de zes controles zijn inmiddels uitgevoerd. In het begin leefde amper de helft van de supermarkten de regels na. Nadien werd dat beter, al gingen twee supermarkten al drie keer in de fout. Wethouder Jan Steenbergen is dan ook nog niet tevreden.

Nieuws

Meest gelezen

menu