Superprestige Gieten in coronatijd: geen publiek en geen jeugdwedstrijden

De Super Prestige in Gieten. Foto: Harry Tielman

De 45e Superprestige in Gieten op zondag 11 oktober gaat door, maar wel in afgeslankte vorm. Alleen de wedstrijden voor elite-vrouwen/U23 en elite-mannen/U23 gaan door.

De jaarlijkse internationale veldrit moet het dit jaar vanwege corona doen zonder publiek en gasten en ook zonder wedstrijden voor de junioren (mannen en vrouwen) en nieuwelingen (jongens en meisjes).

Dat heeft het bestuur van de Stichting Wieler Promotie Oostermoer besloten na overleg met de gemeente Aa en Hunze, de Veiligheidsregio Drenthe, de KNWU, Flanders Classics en het RIVM.

,,Een rigoureuze beslissing, met enorm veel pijn in het hart, maar wel waarbij gezondheid voorop staat”, zegt secretaris Jantienus Warners.

Ook is het regionale economische belang meegewogen. ,,Bij een algehele afgelasting zou dit grote gevolgen voor onze vaste trouwe regionale partners hebben: er waren vele hotelovernachtingen geboekt maar ook bij onze partners in de evenementenbranche. De tentenleverancier wilde graag weer tenten opbouwen, de leveranciers van dranghekken, rijplaten en andere materialen wilden graag leveren en de evenementencateraars waren blij weer aan de slag te kunnen. Bij dit besluit kan alles voor de meeste bedrijven nu wel doorgaan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu