Symposium op Veenpark in Barger-Compascuum over veencrisis van 1921

Een luchtfoto van het Veenpark in Barger-Compascuum Scan: Jan Willem Horstman.

De veencrisis van 1921 staat op zaterdag 6 november centraal tijdens een symposium op het Veenpark in Barger-Compascuum.

Dat gebeurt op initiatief van het Erfgoed Netwerk Emmen. Het programma bestaat uit een reeks sprekers die over hun onderzoek vertellen, waarna cultuurwethouder Robert Kleine de ‘Belevingskaart Het Drentse Veenland’ in ontvangst neemt en deelnemers locaties in het veengebied van Zuidoost-Drenthe bezoeken.

Dagvoorzitter is Richard Paping, universitair hoofddocent Rijksuniversiteit Groningen. Sprekers zijn onder andere Jan Kalter (oud-coördinator economie Provincie Groningen en schrijver van het boek Opstand en ondergang van de veenarbeiders in Zuidoost-Drenthe 1860-1921 ), Alexandra Berends (Erfgoed en Cultuurhistorie Gemeente Emmen) en Lion Tokkie (onderzoeker Nederlandse holocaust (specialisatie werkkampen)).

‘s Middags kunnen deelnemers fietsen door het Bargerveen of een bezoek brengen aan het Veenpark, Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht of Museum Janning in Nieuw-Schoonebeek.

Aanmelden voor het symposium kan via deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu