TT Assen definitief verplaatst naar 2021: 'Teleurstelling is groot, maar keuze is logisch'

De TT-campings in Witten: een beeld dat we in 2020 zullen missen. Foto: Marcel Jurian de Jong

De 90e TT van Assen is definitief verplaatst naar 2021. Dat heeft de organisatie van het TT Circuit Assen net bekend gemaakt. „Teleurstelling is groot, maar keuze is logisch."

De organisatie van het TT Circuit laat weten dat de teleurstelling groot is. „Maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. Wij kijken hoopvol vooruit en maken van de TT in 2021 een motorfeest als nooit tevoren."

Hoe gaat het met al gekochte tickets?

Mensen die al kaartjes hebben gekocht kunnen die houden voor de volgende editie. Het is nog onduidelijk of er ook een mogelijkheid is om geld terug te krijgen.

'Hartverwarmende reacties van fans'

Het is voor het eerst in 75 jaar dat de TT niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan.

De organisatie zegt de afgelopen dagen veel hartverwarmende reacties van fans, uit binnen- en buitenland te hebben ontvangen. „Dit werkt voor ons enorm motiverend. Het is ongelooflijk om te zien en horen hoe diep de TT bij motorfans in het hart zit. Fans uit alle delen van de wereld, van jong tot oud, van Hoofdtribune tot de taluds, van Groningen tot Maastricht, van feestvierders tot de echte kenners van de sport, van Rossi tot Márquez."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu