TT Festival kiest voor extra dag motoren

TT Festival. FOTO ARCHIEF DVHN

Het TT Festival krijgt een extra avond met motorvermaak op de Weiersstraat in Assen. Vorig jaar zorgden motoren twee avonden voor brandend rubber, dit jaar drie.

Dat zegt Sander ten Bosch, projectleider vanuit de gemeente Assen. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn nu demonstraties en stunts met motoren. Wie het vermaakplein - tijdens het TT Festival is de binnenstad opgedeeld in verschillende pleinen - gaat bestieren is nog niet duidelijk. ,,We voeren nog gesprekken met het Drenthe College, zij hadden vorig jaar de organisatie in handen’’, zegt Ten Bosch.

Niet alleen het motorvermaak op de Weiersstraat wordt uitgebreid, ook de TT Nightride lijkt groter te groeien. ,,Daar gaan we wel vanuit’’, zegt Ten Bosch. Vorig jaar werd het parcours van de tourtocht al uitgebreid naar 9 kilometer omdat er zo’n 500 deelnemers werden verwacht. Uiteindelijk werden dat er 750. Ten Bosch: ,,Motorclubs zeggen: vorig jaar waren we met een paar rijders, maar dit jaar komen we met een hele groep. De voortekenen zijn goed.’’ De organisatie gaat uit van zo’n 1000 rijders. Daarvoor hoeft het parcours niet nog een keer uitgebreid te worden. Binnenkort opent de inschrijving.

De organisatie van het TT Festival, horecaondernemers en gemeente, hebben het programma voor komend seizoen al in grote lijnen klaar. Over twee weken wordt dit plan voorgelegd aan de veiligheidsdiensten. Daarna kunnen opties op artiesten omgezet worden in boekingen. Ook andere plannen kunnen dan verder uitgewerkt worden.,,Dat heeft ook met crowdmanagement te maken’’, zegt Ten Bosch. Het succesvolle festival van 2015 dient als blauwdruk.

Duidelijk is al wel dat de ingang van de kermis op het Veemarktterrein verplaatst naar de Paul Krugerstraat. Voorheen moesten bezoekers van de kermis om de Abel Tasmanflat heen, nu kunnen ze voor het gebouw al afslaan en vlak daarna de kermis oplopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu