TT Nacht barst uit zijn voegen

Foto: Archief DvhN

Van 70.000 naar 100.000 bezoekers. De binnenstad van Assen wordt klaar gemaakt om in de TT Nacht meer mensen te kunnen opvangen.

Van 70.000 naar 100.000 bezoekers. De binnenstad van Assen wordt klaar gemaakt om in de TT Nacht meer mensen te kunnen opvangen.

Het terrein van het TT Festival wordt daarom uitgebreid. Meest opzienbarend zijn de pontons die in de Vaart bij theater De Nieuwe Kolk worden gelegd. Hierop komt een muziekpodium en ook toeschouwers komen op deze pontons te staan. Verder verrijst er een podium aan de Oostersingel, ter hoogte van de ingang van het Drents Archief.

Grens
Met de 70.000 bezoekers van afgelopen jaar zit de TT-Nacht aan zijn taks, zegt projectleider Sander ten Bosch van het TT Festival. ,,Daarmee is de kritische grens bereikt. De binnenstad zat vorig jaar om half twaalf nok en nok vol. Het ging goed, maar er hadden niet veel meer mensen moeten komen.”

De TT wordt dit jaar voor het eerst op zondag verreden. Ten Bosch verwacht daarom in het laatste weekeinde van juni twee TT Nachten in Assen. ,,Op de vrijdag- en zaterdagavond. We hebben overleg gehad met de veiligheidsdiensten en het bleek dat we met iets moeten doen met de bezoekersstroom. De TT Nacht is een gratis publiekfestival, net als bijvoorbeeld Appelpop in Tiel. Dat trekt al 60.000 mensen. Stel dat er 80.000 of 90.0000 mensen naar Assen komen. Dan hebben we een probleem. Je wilt geen ongelukken.”

Horeca
De projectgroep TT Festival heeft gespeurd naar nieuwe podiumlocaties in de binnenstad. Naast de Vaart en de Oostersingel denkt de groep ook op de Brink meer mensen kwijt te kunnen. ,,Die is net heringericht”, aldus Ten Bosch. Er is ook gekeken naar het voormalige Acmesaterrein aan de Rolderstraat, waar in 2014 ook een groot podium stond. ”Maar de horeca vindt het terrein te ver van het centrum. Bovendien wordt volgend jaar een begin gemaakt met de tunnel onder het station. Dan is de locatie een grote bouwput.”

Alle horecaondernemers in het Asser centrum komen maandagmiddag bijeen om over het nieuwe voorstel te praten. De extra kosten die de vernieuwingen met zich meebrengen, zullen volgens Sander ten Bosch betaald worden uit de pot voor het TT Festival. Het laatste TT Festival was een succes, mede doordat de horeca het organiseerde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu