Drentse Talentprijs Cultuur voor Stella uit Assen en Lusanne uit Hoogeveen. 'Firma Frictie is een orgineel theaterduo met heerlijke dosis zelfspot'

Stella van den Sigtenhorst (midden) neemt namens Firma Frictie - en daarmee dus ook Lusanne Arts - de Drentse Talentprijs in ontvangst, uit handen van Marco Out en Marieke Vegter.

Stella van den Sigtenhorst (midden) neemt namens Firma Frictie - en daarmee dus ook Lusanne Arts - de Drentse Talentprijs in ontvangst, uit handen van Marco Out en Marieke Vegter. Foto: Harry Tielman

Theaterduo Firma Frictie is dinsdagavond in Borger uitgeroepen tot winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur. Stella van den Sigtenhorst uit Assen en Lusanne Arts uit Hoogeveen worden geprezen als ‘origineel met een heerlijke dosis zelfspot’.

Van den Sigtenhorst en Arts maakten naam met de voorstellingen Kan het wat stiller? (2022) en Zoet water (2021). Volgens de jury onder voorzitterschap van burgemeester Marco Out van Assen, bestaat Firma Frictie uit ‘gedreven theatermakers die niet schromen hun persoonlijke worsteling te laten zien’. Het duo wordt tevens geprezen voor de manier waarop een nieuw jong publiek wordt bereikt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's